Baraní komplet so sviečkovou
Kód: 8424/0-4 8424/1 K Zvoľte variantPodrobný popis
Mäso je tmavočervenej farby. Okrem tuku obsahuje minerálne látky, bielkoviny. Je ľahko stráviteľné.
Jahňacie mäso je výborným zdrojom vitamínov skupiny B, ktoré sú základom metabolických procesov. V jahňacom mäse sa vyskytuje zinok vo forme ľahšie vstrebateľnej ľudským telom. Zinok má význam pre rast a hojenie. Taktiež železo je vo forme ľahko vstrebateľnej pre telo. Železo v strave je dôležité pre tvorbu červených krviniek. Dôležitý pre organizmus je rovnako výskyt stopového množstva ďalších prvkov – medi, horčíka a selénu. Polovicu tuku v jahňacom mäse tvoria nenasýtené mastné kyseliny (väčšinou mononenasýtené), ktoré sú prospešné pre organizmus. Okrem iného pomáhajú regulovať hladinu cholesterolu v krvi. Jahňacie mäso je skvelým zdrojom vysoko kvalitných bielkovín. Proteíny v organizme plnia okrem stavebných taktiež katalytické, regulačné, obranné, transportné a zásobné funkcie.
Mrkva - obsahuje pektín, ktorý v tráviacom trakte nabobtná do hlienu a chráni tak žalúdočnú a črevnú sliznicu. Betakarotén sa stará o zdravie očí, kože a srsti. Pektíny a karotény predchádzajú vzniku rakoviny. Môžeme podávať denne, vždy pridávame olej, pretože vitamíny, obsiahnuté v mrkve sú rozpustné v tukoch.
Zeler - kvôli vysokému obsahu draslíku môže pôsobiť ľahko močopudne.
Petržlen - je cenným zdrojom vlákniny, vhodný pri redukčných diétach, pretože neobsahuje žiadny tuk, teda aj málo energie. Má močopudné účinky a obsahuje väčšie množstvo draslíka.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.