Bravčové srdce mleté

Kód: 1062/1 1062/2 Zvoľte variant
1 hodnotenie
Značka: Krmim masem
€1,70 €3,10 od €1,70
Skladom (5 ks) Skladom (1 ks) Zvoľte variant
Variant

Obsah:  100% bravčová svalovina mletá - srdce. Hrubomleté.

Váha balenia: 1kg

Balenie: obdĺžnik D14 x V9 x H4 cm

Detailné informácie

Podrobný popis

Bravčové mäso je v našich končinách veľmi obľúbené a to nie len vďaka dobrej dostupnosti, ale aj pre jeho vlastnosti. V porovnaní s hovädzinou je bravčovina tučnejšia  a má vyššiu energetickú hodnotu. Aj keď v porovnaní s ostatnými druhmi mäsa je bravčové o čosi chudobnejšie na vitamíny a minerály, obsahuje dostatočné množstvo vitamínov skupiny B a minerálov - zinok, horčík a draslík. Bielkoviny v bravčovine sú ťažšie stráviteľné, ako napr. v hydine alebo rybách.Bravčové srdce je svalovina s výborným aminokyselinovým zložením a vyšším obsahom taurínu, dôležitého pre dobrý zrak a nervový systém. Srdečný sval obsahuje aj dôležité minerály ako je draslík, fluór, fosfor, horčík, jód, kobalt, mangán, meď, selén, vápnik, zinok a železo.Má vysokým obsah v tukoch rospustného vitamínu A a D, esenciálnych mastných kyselín, celej škály makrominerálov a stopových prvkov. Vzhľadom k vysokému obsahu bielkovín v bravčovom srdci sa ním odporúča kŕmiť max. 2 x týždenne.

Mletá forma mäsa je vhodná najmä pre šteniatka a staršie psíky s problémovým chrupom. 

Vhodné pre: Bravčová svalovina je vhodná pre všetky vekové kategórie psovZačiatočníci môžu bravčovú svalovinu zaradiť do jedálnička na konci druhého týždňa prechodu na surovú stravu. Vďaka vyššiemu obsahu tuku je toto mäso vhodné najmä pre psy, ktoré potrebujú pribrať a tiež pre tých, so zvýšeným výdajom energie (šport alebo celoročne vonku chované psy v zimnom období). Zdravým psom možeme podávať bravčovinu 1 - 2 x týždenne.

Nevhodné alebo menej vhodné: Bravčové mäso je nevhodné pre psov s ochorením pečene, obličiek, slinivky. Nepodávame ho ani pri hnačkách alebo  tráviacich problémoch. Vďaka vyššiemu obsahu tuku sa bravčové mäso nepodáva ani psom na redukčnej diéte.